CRUISER & CHOPPEREgyedi motoros kollekciók!

TELJES KOLLEKCIÓK KÉZZEL ÉS HAGYOMÁNYOS TECHNIKÁKKAL KÉSZÍTVE

Motorosoknak teljes kollekciókat kínálok elsősorban cruiser és chopper motorokra egyedi oldaltáskák, nyeregtáskák, hátsó táskák, hengertáskák, villatáskák, tankpadok, tankbőrök valamint kis tárolók készítésével.
Táskáimat elsősorban a prémium minőségre vágyóknak, extra gondos tervezéssel, kézzel és valódi kézműves technikákkal, művészi látásmóddal készítem magyar kézműves hagyományaink mentén, megbeszélés szerinti fazonban és méretben, egyedileg a Te motorodra tervezve. Figyelembe veszem pl. a sárhányó ívét, a motor stílusát valamint az egyéni kívánságokat is.

NYEREGTÁSKÁK, HÁTSÓ TÁSKÁK - TOVÁBB OLVASOM

Motoros nyeregtáskánál alapkövetelmény, hogy a menet közben felforrósodott kipufogócsőre nem lóghat rá a ruhákkal, holmikkal teletömött táska, mert megég a bőr. Az üzletben, készen kapható táskáknál ez a követelmény sokszor nem teljesül, mivel szinte mindegyik típusnál más helyre esik a kipufogó, így a táska részére szabadon hagyott hely típusonként és évjáratonként nagyon is eltérő lehet.
Így a táska méretezését részemről minden esetben gondos mérés, majd térbeli modellezés előzi meg, mely során a méret még a bőr kiszabása előtt alakítható.
Az nyeregtáskák mindig párban készülnek, egymásnak tükörképei, az őket összekötő bőr pánt általában az ülés alá kerül. Itt is számításba kell venni az ülés felrögzítésének módját, az ülés alatti keskeny helyet, ahová a bőr pánt befekszik, mert ez is típusonként más és más.
Ezért motoros táska készítésénél mindig személyes találkozót szoktam javasolni, természetesen motorral együtt.

TANKPADOK, TANKBŐRÖK - TOVÁBB OLVASOM

A tankpadok, tankbőrök szintén egyedileg az adott motorra tervezve, pontosan méretezve készülnek, bőrrel alábélelt vastag marhabőrből. Igény szerint készülhet rájuk egy vagy több tároló rekesz, zseb az iratoknak, mobilnak, cigarettának, amit megbeszélünk.
A tároló zseb kialakítása is lehet egyedi, a motor stílusához, a táska kollekcióhoz szervesen illeszkedő.
A tankpadon díszítésként még megjelenhet a motor színéhez illeszkedő egyedi tervezésű bőrből készült bármilyen ábra, motívum. Technikát tekintve szóba jöhet varrott, kézzel domborított, festett, metszett ábra, többrétegű bőrrátét, nonfiguratív ábra, kézi fűzés.
Saját ötletet, egyedi kívánságot itt is szívesen megvalósítok, ha az összeegyeztethető a szakmai követelményekkel és művészi látásmóddal.
Tankbőr készítésénél mindig személyes találkozót szoktam javasolni, természetesen motorral együtt.

MENNYI IDŐ, AMÍG ELKÉSZÜL? - TOVÁBB OLVASOM

Az egy-egy darabos, egyedi, kézzel készült bőrtárgyak elkészítése igen munka és időigényes feladat. A bőrműves technikák mindegyike igen nagy türelmet és gyakorlatot kíván. A míves darabok kézi varrásához, összefűzéséhez sokszor hosszú órákon, gyakran napokon át tartó koncentrált figyelem és kitartó akarat szükséges.
A bőranyag egyik jellemző tulajdonsága, hogy javítani nem lehet, a varrást, fűzést fölfejteni, az öltések nyomát eltüntetni képtelenség. Elég egy helytelen szögben tartott szerszám okozta egyetlen rossz szúrás, amely képes tönkretenni az egész munkát.
Éppen ezért általánosan elmondható, hogy az amúgy is igen nagyméretű, sok munkát igénylő motoros táskák elkészítése a fentebb említett tényezők miatt inkább hetekben, akár hónapokban mérhetők, várakozási időre mindenképp számítani kell.
Megrendelésénél kérlek, vedd ezt figyelembe. Időpont egyeztetéshez a Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségemen kereshetsz meg.

MOTOROS KOLLEKCIÓK

Ízelítő eddig elkészült motoros kollekcióimból
Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció tölgyleveles díszítéssel

Tölgyleveles

Tölgylevelekkel díszített motoros kollekció.

Egyedi, kézzel készült bőr motoros nyeregtáska szőrrel díszítve

Borjúszőrös

Borjúszőrrel díszített motoros kollekció.

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció sárkányos, lángnyelves díszítéssel

Sárkányos

Sárkányos, lángnyelves díszítéssel készült kollekció.

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció natúr színekben, domborított és festett díszítéssel

Natúr

Natúr táska kollekció natúr színekben, domborított és festett díszítéssel

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció, ezüst palmettás díszítéssel

Ezüst palmettás

Ezüst palmettás díszítéssel készült táska kollekció

Egyedi, kézzel készült, bőr motoros hátsó táska bordó mintával

Bordó rátétes

Bordó mintával díszített motoros kollekció

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció a "Halak" jegyében

Halas

Motoros táska kollekció a “Halak” jegyében

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció szegecses díszítéssel

Szegecses

Motoros táska kollekció szegecses díszítéssel

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció erélyi szűcsmunkák ihlette rátét díszítéssel

Erdélyi Szűcsmunka ihlette

Motoros táska kollekció erélyi szűcsmunkák ihlette rátét díszítéssel

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció

Nimród

Motoros táska kollekció térhatású, domborított díszítéssel

Egyedi, kézzel készült bőr motoros táska kollekció

Főnix

Varrott bőr rátét díszítéssel, lángokból felszálló Főnixszel

Egyedi, kézzel készült bőr motor tankpad két zsebbel, Nap -Hold díszítéssel

Nap- Hold Tankpad

Motor tankpad két zsebbel, Nap -Hold díszítéssel

RENDELÉS MENETE

Motoros táskák megrendelése és készítése a következőképp zajlik
1. Megkeresés e-mailen vagy telefonon.
Kapcsolatfelvétel a weboldalon megadott elérhetőségeken.
2. Időpontegyeztetés
Időpont egyeztetés a személyes találkozóhoz. (Személyes találkozó helyszíne: Budapesttől 8 km-re, M5 és M0 autópályák közelében található bőrműves műhelyem.)
3. Személyes egyeztetés
Személyes megbeszélés a megrendelővel a műhelyben: motor lemérése, táska típus kiválasztása, összeerősítés, szín, belső elrendezés, pontos méret, fazon, díszítési mód, felrögzítés, egyéni kívánságok stb. részletes megbeszélése. Közös gondolkodás.
4. Árajánlat
Árajánlat küldése. A táskák elkészítésének, átadási idejének körülbelüli meghatározása.
5. Előleg a munkára
Amennyiben az árajánlat megfelelő, 30-40%nyi előleg átutalása.
6. Próba
A megrendelő, ha szükséges, ismét eljön motorral a műhelybe, a már elkészült térbeli modellt odapróbáljuk a motorra. Itt rögtön kiderül, ha valami nem megfelelő méretű, esetleg nem így képzelte el, változtatni kell valamin. Apróbb finomítások a terven.
7. Elkészítés
Megbeszélt határidőre elkészítem a táskákat.
8. Átadás
Átadás a műhelyben, motorra felrögzítés, felszerelés, a kész táskák fotózása az adott motoron.

TUDNIVALÓK MOTOROSOKNAK

  • A MOTOROS TÁSKÁK ANYAGA
  • SZERKEZET
  • DÍSZÍTÉS
  • SZÍNEK
  • FORMA

A MOTOROS TÁSKÁK ANYAGA

Motoros táskáim külső anyaga extra vastag, valódi szín marhabőr. A speciálisan nagy igénybevételre kifejlesztett, magyar gyártású bőrön a króm előcserzés a megbízható időjárás állóságot, a viszonylag magas zsírtartalom a megfelelő vízlepergetést biztosítja, a növényi után cserzés pedig a bőr természetes szépségét emeli ki.
A gyári táskáktól eltérően a táskákat belülről teljes felületen valódi bőr béléssel kibélelem. Ez a tisztíthatóságot és a tárgy élettartamát is megnöveli, valamint így a művészi kivitelezés magasabb esztétikai követelményének is jobban megfelel.

SZERKEZET

A táskákat bőr szállal történő kézi fűzéssel erősítem össze. Az öltésekhez a szúrások a magyar bőrművészet hagyományaihoz alkalmazkodva, eredeti technikával, egyenként, speciális árral, kézzel készülnek, nem pedig a gyorsabb munka érdekében előre lyukasztással. Ettől a fűzés képe rendezettebb képet mutat, a bőr szál gyönyörűen belesimul az ár által szúrt résbe.
Természetesen így egyenként öltve, kézi munkával, valamivel lassabb az elkészítés, cserébe viszont ez a technika egyrészt a tartósságot megnöveli, másrészt pedig a látvány sokkal szebb, esztétikusabb.
Harmadrészt, magyar emberként a magyar tárgyi kultúrát, azon belül a legősibb időktől egészen a közelmúltig pásztoraink, parasztszűcseink által továbbadott, ősi technikai megoldásokat szeretném én is megőrizni, akár ilyen modern, mai követelményeknek megfelelő tárgyakon is, mint a motoros táskák. A tárgyakon a bőr szélek mindenhol eldolgozottak, bőr csíkkal szegettek, varrottak vagy fűzöttek. Ez a fajta igényesség nálam alapkövetelmény.

Méretben, színben, formában, a felrögzítés lehetőségében, csat színében, belső pakolhatóságban stb. természetesen abszolút nyitott vagyok, ez az, amiben tudunk egyeztetni, ezen kívül számtalan olyan választási lehetőséget tudok felajánlani, (élek eldolgozása, fonások, fűzések, záródás, zsebek, belső elrendezés, stb.) hogy ezt levelezve csak nagyon nehézkesen lehetne átbeszélni, ezért is ragaszkodom a személyes találkozóhoz.
A táskák normál esetben a motorülés alá kerülő bőr pántra rögzítődnek választhatóan fix vagy egy mozdulattal lecsatolható záródással. A táska díszítése is megbeszélés tárgyát képezi, itt is számtalan lehetőség, stílus áll a rendelkezésre.

DÍSZÍTÉS

A táskákon díszítésként megjelenhet a motor színéhez illeszkedő, egyedi tervezésű, bőrből készült bármilyen ábra, motívum. Saját ötletet, egyéni kívánságot is szívesen megvalósítok, ha az összeegyeztethető a szakmai követelményekkel és művészi látásmóddal.
Magyar bőrösként igyekszem elsősorban azokból a hagyományos virtuóz bőrmegmunkálási technikákból kiindulni, melyek itthon kiválóan megőrződtek és tőlünk nyugatabbra majdnem teljesen ismeretlenek. Ezért tárgyaimon is elsősorban a magyar és a nomád, állattartó népek bőrmegmunkálási stílusa érződik, valamint tudatosan törekszem a magyar és nem pedig az amerikai bőrművészet hagyományait ápolni és továbbvinni.

A díszítési módokat mindig az adott tárgyhoz igyekszem megválasztani, természetesen a megrendelő egyéni kívánságait figyelembe véve, de ez nem jelenti azt, hogy komplett, a megrendelő által előre megálmodott képet, logot, feliratot egy az egyben lemásolva felvinném a bőrre. Így a díszítés is mindig közös megegyezéssel alakul ki.

A táskákon látható domborítások, plasztikus ábrák egy kevéssé ismert technikával, száz százalékig kézi munkával készülnek, domborító dúcot, sablont, prést egyáltalán nem használok. A kidomborodó mintákat kézi felrajzolással majd a bőr nedves állapotban történő kézi megmunkálásával teszem plasztikussá. Ez a fajta bőrdomborító technika szintén évezredes múltra tekint vissza, lévén, hogy megegyezik a szkíta, hun, avar és magyar leletanyagokból ismert fémdomborító eljárásokkal, még a szerszámkészlete is ugyanaz. A biztos kezű rajztudás, ábrázolási és mintázási készség elengedhetetlenül szükséges ehhez a technikához.

SZÍNEK

A motoros táskák rendelhetőek a feketén kívül natúr, konyak vagy sötétbarna színben is. A motoron megjelenő színek megbeszélés szerint akár visszaköszönhetnek a táskákon is.

FORMA

Alapvetően háromféle fazon közül lehet választani, egy klasszikus, szögletesebb, egy kerekebb íves vagy a teljesen kerek, dobozszerű között. Ebben az utóbbi esetben a táska hátlapjára fém felrögzítő konzolról a megrendelőnek kell gondoskodni.

Mit vállalok, és mi az, amit nem?

  • MIT IGEN?
  • MIT NEM? Mi az, amivel kérlek, ne engem keress?

Egyedi, kézzel készült, személyre szabott, a motorodra méretezett

MOTOROS TÁSKA
NYEREGTÁSKA
OLDALTÁSKA
CHOPPER TÁSKA
HÁTSÓ TÁSKA
LÁDÁNYI TÁSKA
CSOMAGTARTÓ TÁSKA
TANKPAD, TANKBŐR
VILLATÁSKA
SZERSZÁMTÁSKA
ITALTARTÓ
KULACSTARTÓ
TÁROLÓ ZSEBEK
NAPSZEMÜVEG TARTÓ
Táskajavítás
Kivételt képez, az általam készített bármilyen bőrmunka, ezt természetesen megjavítom, ha úgy adódik.
Koppintás, másolás
megadott modell, kész gyári táska pontos lekoppintása, lemásolása,
Szegecs díszítés
szegecsekkel, és kizárólag szegecsekkel díszített táska
Gravírozás, préselés
bőrbe gravírozás, bőrbe préselés, géppel préselt monogram,
Amerikai stílus
amerikai bőrdíszítési stílus (halálfejek, pin up girl-ök, stb.)
Bőrfaragás, bőrvésés,
a bőranyaghoz nem illő technikákkal megmunkálni a bőrt.
Ami nem bőr
műbőr-, textilbőr-, préselt hasíték, parafa bőr, papírbőr- egyéb bőrutánzatból tárgykészítés,
Másolás
más bőrös alkotó, bőrös kolléga munkájának lemásolása,
Hozott bőrből dolgozni
Szerzett, kapott, megmaradt, nem általam kiválasztott bőranyagból dolgozni.

Egzotikus bőrök
egzotikus, ritka állatok bőréből dolgozni (általában amit húsként sem fogyasztunk)
Bőr kikészítés
állatot lenyúzni, bőrt kikészíteni,
Giccset gyártani
pl. ugró csodaszarvas ledes villogókkal az agancsában.

HOGYAN KÉSZÜL?

Kézzel és száz éves lábbal hajtós bőrvarrógéppel varrva
Száz éves lábbal hajtós bőrvarrógéppel
Kézzel varrva
https://krisztidobos.com/wp-content/uploads/2019/01/kezzel-varrva.jpg
Kézzel szabott bőrszálakból, öltésenként egyenként kézzel végigfűzve
Kézzel szabott bőrszálakból, kézzel végigfűzött táska
Kézzel a nedves bőrt plasztikussá alakítva, domborítva, metszve, poncolva, festve
Kézzel a nedves bőrt plasztikussá alakítva, domborítva, metszve, poncolva, festve
Vékonyabb bőrből kisollóval kivagdosva, felvarrogatva, vagyis rátétezve
Vékonyabb bőrből kisollóval kivagdosva, felvarrogatva, vagyis rátétezve
Az organikus felületkitöltés szabályai szerinti kézzel tervezve, rajzolva.
Az organikus felületkitöltés szabályai szerinti kézzel tervezve, rajzolva.

MENNYI IDŐ, AMÍG ELKÉSZÜL?

Kattints ide és olvasd tovább...

Az egy-egy darabos, egyedi, kézzel készült bőrtárgyak elkészítése igen munka és időigényes feladat. A bőrműves technikák mindegyike igen nagy türelmet és gyakorlatot kíván. A míves darabok kézi varrásához, összefűzéséhez sokszor hosszú órákon, gyakran napokon át tartó koncentrált figyelem és kitartó akarat szükséges.
A bőranyag egyik jellemző tulajdonsága, hogy javítani nem lehet, a varrást, fűzést fölfejteni, az öltések nyomát eltüntetni képtelenség. Elég egy helytelen szögben tartott szerszám okozta egyetlen rossz szúrás, amely képes tönkretenni az egész munkát.
Éppen ezért a megrendelt bőrtáska elkészítése általában több hétig is eltart, várakozási időre a megrendelések számától függően mindenképp számítani kell.

Megrendelésénél kérlek, vedd ezt figyelembe. Időpont egyeztetéshez a Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeimen kereshetsz meg.

error: Content is protected !!